Hondenschool 't Geduld
Ouderkerk aan de Amstel
Sport & Spel cursus

Wilt u ook gewoon iets leuks doen met uw hond? Of kunt u niet kiezen tussen de vele hondensporten?

Dan is deze cursus echt iets voor u! Elke les doen we 2 verschillende hondensporten (veelal Behendigheid en Flyball). Gewoon relaxt, leuk en gezellig bezig zijn met je hond. Deze cursus wordt gegeven in een informele sfeer waar het plezier voorop staat. Alle cursisten die eerder bij ons een cursus hebben gevolgd kunnen meedoen aan de sport en spel.
 


Wat: Sport & Spel cursus

Waar: Binnenweg 4, Ouderkerk aan de Amstel

Duur: 8 zaterdagen, wilt u instromen? Bel voor de mogelijkheden.

Startdatum 2018:

 • 08-09-2018 van 13.00 - 14.00

Door wie: Petra en Erik
 

Voor wie is deze cursus:

 • Alle honden vanaf 1 jaar op elk gehoorzaamheidsniveau (per ras kan de startleeftijd verschillen, mail ons voor informatie wanneer uw hond mag starten) 
 • Honden die graag naar de baas gaan als deze ze roept
 • Alle bazen, van jong tot oud (kinderen tot 10 jaar wel verplicht samen met een ouder)
 • Alle combinaties die deze cursus al eens eerder hebben gevolgd

Fotos cursus voorjaar 2016 

Foto's cursus 2017

Foto's cursus 2018

 

U komt in de Sport en Spel cursus elementen tegen uit de volgende sporten:

Apporteren

Spullen ophalen en terugbrengen naar de baas, spullen zoeken. Honden vinden het heerlijk om lekker aan het werk te zijn.

  

Behendigheid

Springen, klimmen, balanceren, overal doorheen en letten op de baas.

Over hordes en door een band springen, over een katteloop en een schutting klimmen, over de wip, door de paaltjes en door de tunnel en de slurf heen racen. Fantastisch voor honden.

 

      

CombiSport

Samen met je hond lekker rennen en springen. Alles draait in deze sport om het 'samen' sporten; door de slalom, over de hindernissen en een stormbaan voor de hond, waar de baas naast meerent. Ook gehoorzaamheid is een onderdeel van deze sport. Voor meer informatie over deze sport kunt u kijken op: www.combisport.net 

  

Flyball

Fantastisch voor honden die gek zijn op ballen. Als de honden de basis beheersen wordt het een teamsport waarin 4 honden tegen 4 andere honden racen in een spannende strijd. We bieden Flyball met grote regelmaat aan als een van de 2 sporten die beoefend worden binnen de Sport & Spel cursus.

   

 

Speuren

Super voor de speurneuzen onder de honden, maar zeker ook heel leuk voor de gewone hond! Zoek het spoor van de baas en vindt wat de baas heeft achtergelaten.

 

Onderdelen die in meerdere sporten voorkomen en die aan bod kunnen komen in de cursus zijn: Sorteren en Verwijzen (welk voorwerp is van de baas?)

Aanleermethode:

Alle oefeningen worden aangeleerd middels positieve trainingsmethoden. Per combinatie kan het verschillen of wij clickertraining, voer- of speltraining of een combinatie hiervan aanbevelen.

 

Wat mee te nemen naar de trainingen:

 • Een tuig (heeft onze voorkeur) of een normale halsband (geen slipketting, half-check of halti)
 • Een lijn met een lengte tusen de 1.60 - 2.00 meter
 • Eventueel een korthoudertje (binnenkort ook bij ons te koop)
 • Heerlijke snoepjes
 • Een goed humeur
 • en ......................... een hoop geduld

 

Onze trainingen zijn flexibel omdat wij met twee instructeurs voor de groep staan en op die manier kunnen inspelen op de behoeften van alle bazen en honden. Zijn er honden die een bepaald onderdeel al kunnen, dan gaan zij met de andere instructeur verder op een ander onderdeel of wordt de oefening moeilijker gemaakt. 

 

Kosten: € 12,50 per les voor nieuwe cursisten - € 11,25- per les voor cursisten die al eerder een sportcursus bij ons hebben gevolgd.

Graag uiterlijk een week voor de startdatum van de cursus overmaken op: NL51INGB0007255284 t.n.v. Hondenschool 't Geduld. Bij de betaling graag de naam van de hond en de cursus vermelden. Bij inschrijving ontvangt u hier ook bericht over.